Black Friday 2024

Black Friday eli tuttavallisesti musta perjantai on seuraavan kerran vuonna 2024 marraskuun 29.päivä. Black Week on 25.11.-01.12.2024. Black Weekin jälkeen on Cyber Monday 02.12.2024. Ajankohta on aina ennakkoon tiedossa, sillä kyseessä on kiitospäivän jälkeinen perjantain. Tästä voit lukea tarkemmin mikä on Black Friday.

2024 hittituotteet?

Vielä on aikaista ennustaa vuoden 2024 hittituotteita. Maailman tilanne on poikkeuksellinen. Se voidaan kuitenkin jo sanoa, että viime vuosia vaivannut kompenenttipula on vuoden 2024 Black Fridayn aikaan pitkälti selätetty. Komponenttipula näkyi varsinkin tietokoneiden ja pelikoneiden vähäisinä tarjouksina. Tänä vuonna pelikoneet tulevat olemaan taas yksiä kampanjan hittituotteita ja PS5-konsoli oli jo viime vuonna yksi hittituotteista ja sama toistunee myös tänä vuonna. Tänä vuonna varsinkin elektroniikan ja urheilutarvikkeiden kauppa on käynyt viime vuosia heikommin. Korona innosti ihmiset liikkumaan ja satsaamaan kotiinsa. Into on kuitenkin hieman laimentunut ja kaupat ovat varanneet tuotteita suuria määriä ja ovat jo joutuneet myymään ylisuureksi kasvaneista varastoista tavaraa pois kovilla alennuksilla.

Varmasti top-listoilla ovat myös erilaiset kodinkoneet, kuten robotti-imurit ja airfryerit. Muita suosittuja tuotteita ovat sähköpotkulaudat, puhelimet sekä lennot ja hotellit. Black Fridayta odotellessa löydät uusimmat lentotarjoukset Lentodiilit.fi.

Inflaatio on kasvussa ja sitä kautta tuotteiden hinnat ovat nousseet. Black Fridayn aikana kilpailu tulee kuitenkin pitämään hinnat alhaalla. Rahtihinnat ovat tulleet alaspäin ja viime vuoden tapaan tavarasta ei ole nyt pulaa. Kahtena edellisenä vuonna joulusesonkia turvattiin poikkeuksellisin toimin ja esimerkiksi Rusta vuokrasi itselleen oman konttilaivan, saadakseen tuotteita varmasti joulumyyntiin. Black Friday tulee olemaan vuonna 2024 selvästi viime vuotta suurempi myynniltään ja tarjouksia on varmasti aiempaa enemmän. Yritysten välinen kilpailutilanne tulee pitämään myös hinnat alhaalla ja tarjoukset suurina. Monella yrityksellä varastossa on vieläkin kysyntään nähden liikaa tavaraa ja marraskuussa varastoja tyhjennetään urakalla. Suuria tyhjennysmyyntejä on jo nähty vuoden aikana mm. Gigantilta, Powerilta, Verkkokauppa.com ja XXL.

Kampanja pidentynyt viime vuosina

Kampanja on hieman muuttanut muotoaan vuosien saatossa, mutta edelleenkin parhaat tarjoukset julkaistaan Black Fridayna (29.11.2024). Tarjouksia kannattaa kytätä jo torstai-iltana (28.11.), sillä moni verkkokauppa ottaa varastolähdön ja aloittaa kampanjansa jo edeltävänä iltana. Black Weekin alussakin (maanantaina 25.11.2024) kannattaa toki olla hereillä ja tarttua heti hyvään tarjoukseen, sillä tuotteita on kuitenkin vain rajattu määrä. Jotkut kaupat ovat viettäneet jopa Black Monthia eli tarjoukset ovat olleet voimassa koko kuukauden. Kuukauden kestävä kampanja ei ole kuitenkaan yleistynyt ja harvoin koko kuukaudeksi voidaan antaa erityisen kovia tarjouksia. Tulemme tuttuun tapaan julkaisemaan kaikki parhaat tarjoukset, aina Black Weekin ennakkotarjouksista, Black Fridayhin ja Cyber Mondayn -tarjouksiin. Vuodesta toiseen olemme julkaisseet parhaat tarjoukset ja tulemme tänäkin vuonna olemaan Suomen suurin Black Fridayhin keskittynyt sivusto.

Joululahjat ostetaan Black Fridayna

Aiemmin joulukauppa alkoi kunnolla marraskuun puolivälissä. Nyt Black Friday käynnistää kovimman joulukaupan. Jotkut ovat saattaneet tehdä löytöjä jo 11.11. Singles’ Day -tarjouksista. Monet kuitenkin odottavat joululahjaostosten kanssa ainakin Black Weekin alkuun asti. Kannattaakin katsoa onko ostoslistalla olevat joululahjat tarjouksessa. Hyvin todennäköisesti löydät sopivia tarjouksia viimeistään Black Fridayn aikaan. Black Fridayn jälkeen et tule enää löytämään joululahjoja halvemmalla. Suurimmalle osalle kaupoista Black Friday on vuoden kovin alennuskampanja. Poimi tästä 6 vinkkiä Black Friday -ostoksiin.