Black Fridayn sähkötarjous

Black Fridayn aikaan moni etsii edullista sähkösopimusta. Black Friday on hyvä aika solmia sähkösopimus edullisesti juuri ennen talven kiivainta lämmityskautta alkua. Sähkönhinta on oli viime vuonna kovassa nousussa, mutta tänä vuonna sähkönhinta on laskenut. Elokuun lopulla pörssisähkö oli kallista kun samaan aikaan osui voi huoltotöidä ja Olkiluoto 2 turbiini ongelmia. Pörssisähkö oli erityisen kallista 21.11.2023, jolloin sähkö maksoi lähes 1 euron per kWh, tavallisessa omakotitalossa tuollainen sähköhinta tarkoittaisi 50 – 100 €/päivä sähkölaskua. Tämäkin hinnan nousu johtui Olkiluodon ongelmista. Usein kiinteät sähkösopimukset ovat kalleimpia talvikaudella, mutta Black Weekin (25.11.-01.12.2024) aikana on usein saanut ostettua sähkösopimuksen vuoden halvimpaan hintaan. Tänä vuonna tarjoukset ovat huomattavasti viime vuotta edullisempia. Sähkönhinta on palautunut huippulukemista ja kiinteitä sopimuksia saa parhaimmillaan alle 8-9c/kWh. Kiinteä sopimus tuo turvaa ja tiedät varmasti mitä sähkö sinulle maksaa. Tällä hetkellä Oomin kiinteä sopimus maksaa 8,79c/kWh. Lisäämme tähän artikkeliin Black Fridayn tarjouksia sitä mukaan kun ne julkaistaan.

Tarjoukset

Alla viime vuoden tarjoukset. Vuoden 2024 Black Fridayn sähkötarjoukset julkaistaan 24.11.2024 alkaen.

Markkinoilla on useita epäluotettavia ja uusia sähkönmyyjiä. Esimerkiksi viime vuonna moni kuluttaja joutui ongelmiin sähkönmyyjän konkurssin takia. Siksi olemmekin päättäneet listata Black Friday tarjouksia vain luotettavilta ja vakiintuneilta toimijoilta.

Helen kiinteä 12kk määräaikainen sähkösopimus 10,19c/kWh, perusmaksu 1,80€/kk (norm.5,99)

Oomi kiinteä 24kk määräaikainen sähkösopimus, 7,99c/kWh, perusmaksu 4,90€/kk, oikeasti kiinteä sähkön hinta koko 24kk ajalle. Suurimmalle osalle edullisin saatavilla oleva sähkösopimus. Black Friday tarjouserä myyty loppuun, mutta saatavilla vielä Oomi kiinteä 24kk määräaikainen sähkösopimus 8,79c/kWh ja 4,90€/kk perusmaksulla. Sopimus on halvin tällä hetkellä saatava kiinteähintainen sähkösopimus Tästä pääset kyseiseen sopimukseen.

Fortum tarkka sähkösopimus. Fortum tarkka on toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain pörssisähkön hinnan mukaan. Energian hinta on pörssisähkön hinta lisättynä Fortumin ottamalla 0,45c/kWh marginaalilla, lisäksi sopimuksessa on 4,50€/kk perusmaksu. Tämän sopimuksen voit siis katkaista koska tahansa.

Nordic Green Energy Ilmasto pörssisähko sopimus Toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain pörssisähkön hinnan mukaan. Energian hinta on pörssisähkön hinta lisättynä Nordic Green Energyn ottamalla 0,45c/kWh marginaalilla, lisäksi sopimuksessa on 3,99€/kk perusmaksu, ensimmäiset 4 kuukautta ilman perusmaksua. Tämän sopimuksen voit siis katkaista koska tahansa.

Väre Välkky-sähkö 24kk määräaikanen kulutusvaikutus sähkösopimus 7,95c/kWh, perusmaksu 3,98€ tässä lopullinen hinta määräytyy kuluttamasi sähkön pörssihintaa ja pörssihinnan kuukauden keskihintaa vertaamalla. Jos pystyt ajoittamaan ja haluat seurata sähkön pörssihintoja tämä voi olla oikea sopimus sinulle. Tarjouksen näet Väreen etusivulta.

Hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana.

Tarjouksia vertaillessa kannattaa olla tarkkana. Markkinoilta löytyy myös yrityksiä, jotka tarjoavat esimerkiksi 24kk määräaikaista sopimusta jonka energian hinta saattaa olla hyvinkin alhainen ensimmäisen tai muutaman ensimmäisen kuukauden. Tämän jälkeen energian hinta nousee yleensä reilusti muita tarjouksia korkeammaksi. Tämä on varsin ikävää kuluttajan kannalta, koska sopimuksesta ei pääse eroon ennen määräajan täyttymistä. Tästä syystä kannattaa sopimuksen ehdot lukea huolella läpi ennen tarjoukseen tarttumista. Onneksi yleisesti isot ja hyvämaineiset yritykset eivät käytä tämän tyyppisiä keinoja asiakkaiden hankkimiseksi.

Sama sähkösopimus ei ole kaikille edullisin.

Energian hinnaltaan halvin sähkösopimus ei ole välttämättä halvin kaikille. Jos energiankulutus on alhainen voi alhaista kilowattihintaa tärkeämpi olla sähkösopimuksessa oleva kuukausimaksu. Kesämökki saattaa esimerkiksi olla sellainen kohde, jossa edullinen kuukausimaksu on erityisen tärkeä. Yleisesti kuukausimaksu sähkösopimuksissa vaihtelee 0-5 euron välillä. Toinen ääripää on yleensä sähkölämmitteinen omakotitalo, jossa suuren energiankulutuksen takia yleensä alhainen kilowattihinta on kuukausimaksua tärkeämpi.

Esimerkkejä keskimääräisistä energian kulutuksista.

Tähän on listattu keskimääräisiä energiankulutuksia erilaisista asumismuodoista. Niiden avulla voit arvioida oman kulutuksesi, jos se ei ole sinulla tiedossa esimerkiksi uuteen asuntoon muuttamisen johdosta. Hyvä on tietysti pitää mielessä, että ihmisillä on hyvin erilaisia sähkönkulutus tottumuksia. Siksi lukemia kannattaa pitääkin vain hyvinä arvioina ja oman kulutuksen voi arvioida monesti huomattavasti paremmin edellisten vuosien kulutuksista. Asukkaiden määrä vaikuttaa myös selvästi sähkön kulutukseen ja samoin lämpimän veden käyttäminen. Pitkiin suihkuihin tottuneen perheen sähkölasku voi olla helposti satoja euroja suurempi kuin säästeliäästi vettä käyttävillä.

Kerrostalo yksi asukas: n. 1500 kWh/vuosi.

Kerrostalo kaksi asukasta: n. 2000kWh/vuosi.

Kerrostalo kolme asukasta: n. 2500kWh/vuosi.

Rivitalo kaksi asukasta, lämmitysmuoto muu kuin sähkö: n. 3400kWh/vuosi.

Rivitalo kolme asukasta, lämmitysmuoto muu kuin sähkö: n. 4000kWh/vuosi.

Omakotitalo 120m2 neljä asukasta, lämmitysmuotona muu kuin sähkö: n. 7500kWh/vuosi.

Omakotitalo 120m2 neljä asukasta, sähkölämmitys: n. 18 000kWh/vuosi.

Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla.

Sähkösopimuksissa on yleistynyt kiinteällä kuukausihinnalla oleva sopimustyyppi. Niissä on yleisesti joku tietty vuosittainen maksimi kulutus jonka sopimus kattaa. Esimerkiksi tarjous voi olla tyyppiä kulutus maksimissaan 2000kWh/vuosi, hinta 16€/kk. Tämän sopimuksen energian hinnaksi tulee 0.096€/kWh, mutta vain silloin jos kulutus on juuri sopimuksessa määritetty maksimi 2000kWh/vuosi. Jos kulutus jää esimerkiksi vain 1500kWh/vuosi tulee silloin energian hinnaksi 0,128€/kWh. Nämä kiinteällä kuukausihinnalla olevat sopimukset ovat harvoin halvin vaihtoehto sähkösopimusta solmittaessa. Toki niiden hyvänä puolena voidaan pitää kustannusten ennakoitavuutta. Esimerkiksi Fortum Vakio on juurikin tämän tyyppinen sähkösopimus.