Black Fridayn sähkötarjous

Black Fridayn aikaan moni etsii edullista sähkösopimusta. Black Friday on hyvä aika solmia sähkösopimus edullisesti juuri ennen talven lämmityskauden alkua. Sähkönhinta on ollut kovassa nousussa kesän jälkeen. Sähkönhinta onkin ollut aiemmin normaalia alhaisemmalla tasolla. Älä kuitenkaan huoli, sillä tänä vuonnakin on tulossa todella hyviä sähkötarjouksia. Päivitämme uusia tarjouksia heti, kun ne tulevat saataville. Tarjousten alla vielä yleistä tietoa sähkösopimuksista, joiden avulla pystyt valitsemaan juuri sinulle parhaan sähkösopimuksen.

Tarjoukset

Oomi Kiinteä: 5,95c/kWh perusmaksu 0€/kk 24kk määräaikainen.

Helenin Black Friday sähkötarjous. Sähkön hinta Helenin tarjouksessa on 5,99c/kWh perusmaksun ollessa 3,84€/kk. Sopimus on määräaikainen ja voimassa 24 kuukautta.

Sähkömittari.fi palvelussa on jo nyt muutamia Black Friday sähkötarjouksia. Katso löytyisikö sinulle sieltä edullinen sähkösopimus. Lisää Black Friday tarjouksia palveluun tulee todennäköisesti perjantaina, joten sopimuksen tekemistä saattaa kannattaa lykätä siihen asti.

Nordic Green Energyn pörssisähkösopimus saattaa olla edullisin osalle kuluttajista. Pörssisähköä 0,16c/kWh marginaalilla ja 3,80€ kuukausimaksulla.

Nordic Green Energyltä saat myös pörssisähkösopimuksen ilman marginaalia, mutta siinä sopimuksessa on 6,99€ kuukausimaksu. Tämä sopimus tulee halvemmaksi mitä normaali heidän tarjoama pörssisähkö jos kulutuksesi on vähintään 2000kWh kuukaudessa.

Kotimaan Energialta löytyy myös pörssisähkösopimus ilman marginaalia ja 4,99€/kk perusmaksulla.

Fortum tarkka Black Friday sähkösopimus. Fortum tarkka on 24kk määräaikainen pörssisähkösopimus, jossa Black Fridayn tarjouksena saat 3kk kuukausimaksut veloituksetta, sen jälkeen kuukausimaksu on normaalit 4,50€/kk. Energian hinta on pörssisähkön hinta lisättynä Fortumin ottamalla 0,30c/kWh marginaalilla. Tämä ”tarjous” on kyllä todella huono, esimerkiksi yläpuolella olevalta Nordic Green Energyltä saat pörssisähkösopimuksen huomattavasti pienemmällä marginaalilla ja kuukausimaksulla, lisäksi sen voit irtisanoa milloin haluat.

Hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana.

Tarjouksia vertaillessa kannattaa olla tarkkana. Markkinoilta löytyy myös yrityksiä, jotka tarjoavat esimerkiksi 24kk määräaikaista sopimusta jonka energian hinta saattaa olla hyvinkin alhainen ensimmäisen tai muutaman ensimmäisen kuukauden. Tämän jälkeen energian hinta nousee yleensä reilusti muita tarjouksia korkeammaksi. Tämä on varsin ikävää kuluttajan kannalta, koska sopimuksesta ei pääse eroon ennen määräajan täyttymistä. Tästä syystä kannattaa sopimuksen ehdot lukea huolella läpi ennen tarjoukseen tarttumista. Onneksi yleisesti isot ja hyvämaineiset yritykset eivät käytä tämän tyyppisiä keinoja asiakkaiden hankkimiseksi.

Sama sähkösopimus ei ole kaikille edullisin.

Energian hinnaltaan halvin sähkösopimus ei ole välttämättä halvin kaikille. Jos energiankulutus on alhainen voi alhaista kilowattihintaa tärkeämpi olla sähkösopimuksessa oleva kuukausimaksu. Kesämökki saattaa esimerkiksi olla sellainen kohde, jossa edullinen kuukausimaksu on erityisen tärkeä. Yleisesti kuukausimaksu sähkösopimuksissa vaihtelee 0-5 euron välillä. Toinen ääripää on yleensä sähkölämmitteinen omakotitalo, jossa suuren energiankulutuksen takia yleensä alhainen kilowattihinta on kuukausimaksua tärkeämpi.

Esimerkkejä keskimääräisistä energian kulutuksista.

Tähän on listattu keskimääräisiä energiankulutuksia erilaisista asumismuodoista. Niiden avulla voit arvioida oman kulutuksesi, jos se ei ole sinulla tiedossa esimerkiksi uuteen asuntoon muuttamisen johdosta. Hyvä on tietysti pitää mielessä, että ihmisillä on hyvin erilaisia sähkönkulutus tottumuksia. Siksi lukemia kannattaa pitääkin vain hyvinä arvioina ja oman kulutuksen voi arvioida monesti huomattavasti paremmin edellisten vuosien kulutuksista. Asukkaiden määrä vaikuttaa myös selvästi sähkön kulutukseen ja samoin lämpimän veden käyttäminen. Pitkiin suihkuihin tottuneen perheen sähkölasku voi olla helposti satoja euroja suurempi kuin säästeliäästi vettä käyttävillä.

Kerrostalo yksi asukas: n. 1500 kWh/vuosi.

Kerrostalo kaksi asukasta: n. 2000kWh/vuosi.

Kerrostalo kolme asukasta: n. 2500kWh/vuosi.

Rivitalo kaksi asukasta, lämmitysmuoto muu kuin sähkö: n. 3400kWh/vuosi.

Rivitalo kolme asukasta, lämmitysmuoto muu kuin sähkö: n. 4000kWh/vuosi.

Omakotitalo 120m2 neljä asukasta, lämmitysmuotona muu kuin sähkö: n. 7500kWh/vuosi.

Omakotitalo 120m2 neljä asukasta, sähkölämmitys: n. 18 000kWh/vuosi.

Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla.

Sähkösopimuksissa on yleistynyt kiinteällä kuukausihinnalla oleva sopimustyyppi. Niissä on yleisesti joku tietty vuosittainen maksimi kulutus jonka sopimus kattaa. Esimerkiksi tarjous voi olla tyyppiä kulutus maksimissaan 2000kWh/vuosi, hinta 16€/kk. Tämän sopimuksen energian hinnaksi tulee 0.096€/kWh, mutta vain silloin jos kulutus on juuri sopimuksessa määritetty maksimi 2000kWh/vuosi. Jos kulutus jää esimerkiksi vain 1500kWh/vuosi tulee silloin energian hinnaksi 0,128€/kWh. Nämä kiinteällä kuukausihinnalla olevat sopimukset ovat harvoin halvin vaihtoehto sähkösopimusta solmittaessa. Toki niiden hyvänä puolena voidaan pitää kustannusten ennakoitavuutta. Esimerkiksi Fortum Vakio on juurikin tämän tyyppinen sähkösopimus. Heillä on nyt tarjouksessa ensimmäisen kuukauden sähköt ilmaiseksi.