Muut ostospäivät

Black Friday ei suinkaan ole ainut suuri verkkokauppojen alennusmyynti päivä, muita suuria ovat mm. Cyber Monday ja maailman suurin ostospäivä Singles’ Day eli 11.11. Cyber Monday on alunperin lähtöisin Yhdysvalloista ja Singles’ Day 11.11. Kiinasta, nykyään molemmat ovat laajentuneet maailmanlaajuisiksi.

Cyber Monday tulee heti Black Weekin päätteeksi, seuraavana maanantaina. Monet verkkokaupan jatkavatkin Black Weekin tai Black Fridayn tarjouksia myös Cyber Mondayna.

Black Fridayn sijasta puhutaaan nykyisin usein Black Weekistä, joka kestää koko viikon. Vuonna 2021 Black Week alkaa maanantaina 22.marraskuuta ja kestää sunnuntaihin 28.marraskuuhun.

Singles’ Day on noussut maailmalla suurimmaksi kampanjaksi. Pelkästään Alibaban myynti omissa verkkokaupoissaan on suurempi yhdessä päivässä kuin koko Black Fridayn myynti Yhdysvalloissa.

Suomessa Black Friday on kuitenkin pitänyt pintansa suurimapana ostospäivänä. Muutkin kampanjat ovat kasvaneet, mutta eivät ole silti nousseet Black Fridayn ohi.