Black Friday 2022

Black Friday eli tuttavallisesti musta perjantai on vuonna 2022 marraskuun 25.päivä. Black Week on 21.-27.11.2022. Black Weekin jälkeen on Cyber Monday 28.11.2022. Ajankohta on aina ennakkoon tiedossa, sillä kyseessä on kiitospäivän jälkeinen perjantain. Tästä voit lukea tarkemmin mikä on Black Friday.

2022 hittituotteet?

Vielä on aikaista ennustaa vuoden 2022 hittituotteita. Maailman tilanne on poikkeuksellinen. Se voidaan kuitenkin jo sanoa, että viime vuotta vaivannut kompenenttipula on vuoden 2022 Black Fridayn aikaan jo osittain selätetty. Komponenttipula näkyi varsinkin tietokoneiden ja pelikoneiden vähäisinä tarjouksina. Tänä vuonna pelikoneet tulevat olemaan taas yksiä kampanjan hittituotteita ja PS5-konsoli tulee olemaan vihdoinkin yksi hittituotteista. Varmasti top-listoilla ovat myös robotti-imurit, airfryerit, sähköpotkulaudat, puhelimet sekä erilaiset lennot ja hotellit. Inflaatio on kasvussa ja sitä kautta tuotteiden hinnat saattavat nousta. Rahtihinnat ovat nousseet jo nyt selvästi ja se tulee näkymään kevään ja kesän aikana tuotteiden hinnassa. Viime vuonna joulusesonkia turvattiin poikkeuksellisin toimin ja esimerkiksi Rusta vuokrasi itselleen oman konttilaivan, saadakseen tuotteita varmasti joulumyyntiin. Marraskuuhun mennessä suurimmat ongelmat rahtien osalta tulee olemaan takana ja tuotteita on taas hyvin saatavilla. Black Friday tulee olemaan vuonna 2022 selvästi viime vuotta suurempi myynniltään ja tarjouksia on varmasti aiempaa enemmän. Yritysten välinen kilpailutilanne tulee pitämään myös hinnat alhaalla ja tarjoukset suurina.

Kampanja pidentynyt viime vuosina

Kampanja on hieman muuttanut muotoaan vuosien saatossa, mutta edelleenkin parhaat tarjoukset julkaistaan Black Fridayna (25.11.). Tarjouksia kannattaa kytätä jo torstai-iltana (24.11.), sillä moni verkkokauppa ottaa varastolähdön ja aloittaa kampanjansa jo edeltävänä iltana. Black Weekin alussakin (maanantaina 21.11.2022) kannattaa toki olla hereillä ja tarttua heti hyvään tarjoukseen, sillä tuotteita on kuitenkin vain rajattu määrä. Jotkut kaupat ovat viettäneet jopa Black Monthia eli tarjoukset ovat olleet voimassa koko kuukauden. Kuukauden kestävä kampanja ei ole kuitenkaan yleistynyt ja harvoin koko kuukaudeksi voidaan antaa erityisen kovia tarjouksia. Tulemme tuttuun tapaan julkaisemaan kaikki parhaat tarjoukset, aina Black Weekin ennakkotarjouksista, Black Fridayhin ja Cyber Mondayn -tarjouksiin. Vuodesta toiseen olemme julkaisseet parhaat tarjoukset ja tulemme tänäkin vuonna olemaan Suomen suurin Black Fridayhin keskittynyt sivusto.

Joululahjat ostetaan Black Fridayna

Aiemmin joulukauppa alkoi kunnolla marraskuun puolivälissä. Nyt Black Friday käynnistää kovimman joulukaupan. Jotkut ovat saattaneet tehdä löytöjä jo 11.11. Singles’ Day -tarjouksista. Monet kuitenkin odottavat joululahjaostosten kanssa ainakin Black Weekin alkuun asti. Kannattaakin katsoa onko ostoslistalla olevat joululahjat tarjouksessa. Hyvin todennäköisesti löydät sopivia tarjouksia viimeistään Black Fridayn aikaan. Black Fridayn jälkeen et tule enää löytämään joululahjoja halvemmalla. Suurimmalle osalle kaupoista Black Friday on vuoden kovin alennuskampanja. Poimi tästä 6 vinkkiä Black Friday -ostoksiin.